Panel kärnfuru

Hos PIF Specialsnickeri erbjuder vi panel av kärnfuru i olika dimensioner och kvalitéer. Panel av kärnfuru passar bra för användningsområden som tak, inner- eller ytterväggar, fasader m.m.

All vår hyvlade panel sorteras och hyvlas med kärnsidan upp – så som man gjorde förr i tiden. Det är det enda riktiga sättet att få eventuell splintved och krympsprickor – som kan förekomma – på baksidan av virket. Utåt sett vill du ha kärnveden som är rötbeständig.

Med kärnvirket utåt får du en mycket hög kvalitet på din fasad och ditt hus. Rörelserna i virket blir mindre och panelväggen blir mer vattentåliga då den sluter sig mot huskroppen. Dessutom blir det estetiska utseendet högre.

När det kommer till fuktkvot acklimatiserar vi ert virke så att det passar in i ert projekt. Vi har virke av kärnfuru som lagras både inomhus och utomhus. Därför ska du vara noggrann med att välja kärnfuru utifrån ditt syfte. Ska du ha kärnfurun till ett projekt i inomhusklimat måste lärken vara acklimatiserad för det här syftet (lägre än fuktkvot 12), och detsamma gäller projekt i utomhusklimat.

Observera att det finns olika sorters kvalitetssortering av kärnfuru och kvalitén du önskar påverkar priset och utförandet på din fasad. För varje dimension kan du få olika kvalitéer. Vi jobbar med ett sorteringssystem för vår kärnfuru där vi sorterar i kategorierna:

  • 0 – kvistren
  • 1 – 0-1 rotstock
  • 2 – extra prima (Ghost 1-2)
  • 3 – 1:a sortering (Ghost 1-3)
  • 4 – standard (Ghost 1-4)

Du kan läsa mer om vår kvalitetssortering här…

Mått anges i mm (tjocklek x bredd) och visar brädans totala bredd. Panel i kärnfuru finns i olika dimensioner. Saknar du någon dimension kan vi specialanpassa virket efter dina specifika önskemål.

PANEL KÄRNFURU

Dimensioner

Panel Finsågad

21 x 120
21 x 145
21 x 175

Panel EVA

15 x 55

Panel KRISTINA

22 x 65

Panel REBECKA

22 x 95

Panel LINA

22 x 70
22 x 95
22 x 120
22 x 145

Fjällpanel, hyvlad

22 x 120

Fråga Pål.

12 + 6 =