Grind kärnfuru

Förr i tiden använde man grindar och staket för att skydda odlad mark eller sin tomt mot betande kreatur och andra ovälkomna gäster. Idag skyddar grindar och staket fortfarande odlingslotter och tomter, men de fungerar också som ramar. En grind har blivit något vackert som förhöjer och ramar in utseendet på din tomt – oavsett om tomten inhägnas av staket, stenmur eller häck – och den är ofta det första dina besökare ser innan de kommer in på tomten. Därför finns det olika typer av grindar och de kan designas för att passa just dina önskemål.
 
Hur ska din grind se ut?

Oavsett hur du vill att din grind ska se ut hjälper vi på PIF Specialsnickeri dig att bygga den. Det kan tyckas enkelt att bygga eller sätta upp en grind, men det finns flera saker som du måste fundera över innan grinden byggs eller monteras på plats, så att du slipper bygga om den vid ett senare tillfälle. Vill du att grinden ska öppnas utåt eller inåt? Vilken typ av trafik ska grinden kunna hantera? Behöver du kunna komma igenom med barnvagn, skottkärra, cykel eller kanske till och med en bil eller lastbil? Vill du ha en enkelgrind eller dubbelgrind? Ska den vara barnsäker? Viken typ av spjälor vill du ha? Ska den vara hög eller låg? Den måste också tåla sin egen tyngd vilket påverkar hur du konstruerar och bygger den.

 
Bygg din grind i kärnfuru

Dessutom måste din grind vara gjord i ett material som står emot påfrestningar som väder och vind. Hos oss bygger vi grindar i kärnfuru därför att en grind i kärnfuru håller år in och år ut med minimalt underhåll. Kärnfuru är ett hållbart och miljösmart virke. 

En grind av kärnfuru passar dessutom lika fint till ett staket i kärnfuru som till en robust stenmur eller en vacker häck. Du väljer själv hur du vill att utseendet på din grind ska vara. En grind i kärnfuru åldras dessutom vackert. När grinden först byggs har kärnfurun ett gulbrunt utseende, men med tiden blir kärnfurun silvergrå till färgen.

 
Låt oss vara med från början

Kontakta oss så tidigt du kan – gärna i idéstadiet. Det finns många parametrar som vi behöver gå igenom och bestämma innan vi kan börja planeringen och byggandet. Ju tidigare vi får vara med i processen desto bättre! Tillsammans hjälps vi åt att bygga din drömgrind i kärnfuru.

Fråga Pål.

5 + 6 =