Fasad i kärnfuru

Om du funderar på att bygga nytt hus, bygga till eller byta fasad kan vi på PIF Specialsnickeri hjälpa dig. Vi bygger fasader i kärnfuru i olika utföranden. Vi har olika sorters paneler i vårt sortiment och därför har du stor valmöjlighet när det kommer till hur din fasad ska se ut.
Välj hur din fasad ska se ut

Tillsammans med taket utgör fasaden den yttre barriär som skyddar ditt hus eller annan byggnad – stomme och värmeisolering – mot väder och vind. Därför är typ av panel ett viktigt val att fundera över eftersom det kommer att påverka både fasadens utseende och motståndskraft mot fukt. I vårt sortiment har vi olika typer av panel och du kan välja mellan liggande och stående utförande. Vet du inte säkert vad för typ av fasad du vill ha hjälper vi dig att komma fram till bästa lösningen för dina önskemål.

 

En fasad i kärnfuru håller år efter år

En fasad av kärnfuru står emot vatten och vind och håller år in och år ut med minimalt underhåll. Eftersom kärnfuru är naturligt motståndskraftigt mot röta och svampangrepp slipper du impregnera fasaden med skadliga kemikalier, vilket gör en fasad av kärnfuru till en hållbart och miljösmart fasad. Dessutom kommer din fasad att åldras vackert. När fasaden först byggs har kärnfurun ett gulbrunt utseende, men med tiden blir kärnfurun silvergrått till färgen.

 

Låt oss vara med från början

Kontakta oss så tidigt du kan – gärna i idéstadiet. Det finns många parametrar som vi behöver gå igenom och bestämma innan vi kan börja planeringen och byggandet. Ju tidigare vi får vara med i processen desto bättre! Tillsammans hjälps vi åt att bygga din drömfasad i kärnfuru.

Fråga Pål.

12 + 9 =