Försäljningsvillkor

Nedan kan du läsa om PIF Specialsnickeris försäljningsvillkor. Vi välkomnar privatpersoner, företag, föreningar samt den offentliga sektorn som kunder.

Vid beställning av virke som inte kategoriseras som Specialsnickeri är det vanligast att vi hyvlar och sågar utifrån kundens individuella beställning. Leveranstid beror på beläggningen men vanligtvis leverar vi på en arbetsvecka. De vanligt förekommande produkterna och dimensionerna har vi ett mindre lager av.

Vi rekommenderar alltid att du efter beställd order kontrollerar att du får kopia på din beställning till din mail samt alla uppgifter stämmer. Eventuella kostnader för fel i beställning bekostas alltid av kunden.

Beställningsinformation
Lägga order och orderbekräftelse

Alla ordrar till PIF Specialsnickeri skall registreras via beställnings- eller offertformulär så att alla parter är överens om kundens beställning/offert.

Beställningar och offertförfrågningar går till PIF Specialsnickeri med kopia till kund.

 
Ändring av order

Om kunden önskar göra en ändring i sin beställning/offert skall detta meddelas PIF Specialsnickeri omgående.

Om PIF Specialsnickeri behöver göra en ändring av order informeras kunden på telefon eller via mail.

Prisinformation

Hos PIF Specialsnickeri erbjuder vi i dagsläget inga prisuppgifter via hemsidan utan varje individuell kund får en egen prisoffert. Samtliga priser som offereras beror på en mängd faktorer, särskilt önskad kvalitet på virke. Vi erbjuder virke enligt sortering Gost 0-1 och Gost 1-4.
Du kan läsa mer om vår kvalitetssortering här…

Leveransinformation
Leveranstider

Vi levererar din beställning enligt överenskommelse. Under högsäsong kan leveranser ta något längre tid.

Kunder har möjlighet att ange önskade leveransdatum på beställningar som inte sorteras under kategorin Specialsnickeri. Om önskat leveransdatum anges och PIF Specialsnickeri inte kan leverera till önskat datum ska kunden kontaktas av PIF Specialsnickeri och ett nytt datum bestämmas.

Vid beställning av staket på pall använder vi oss av Schenker.

Betalningsinformation
Förskottsbetalning

Om inget annat avtalats skall kunden vid order över 5000 kr erlägga förskottsbetalning om 50% på totalsumman.

Betalningsvillkor

30 dagar från fakturadatum om inget annat anges.

Kreditkontroll

Vid order över 10 000 gör vi en kreditkontroll av kunden. Vi förbehåller oss rätten att neka kunden hens beställning om kreditkontroll ej godkänts. Kreditkontrollen baseras främst på uppgifter från UC samt kundens tidigare betalningsförmåga gentemot PIF Specialsnickeri.

Anmärkning mot faktura

Skall göras inom 8 dagar.

Reklamationer

Är varan skadad eller trasig gör du en reklamation inom skälig tid. Kunden skall då kontakta PIF Specialsnickeri och invänta reklamationsinformation. Kunden står själv för frakten men full återbetalning ges vid godkänd reklamation. Kunden har möjligheten att få likadan eller en liknande vara tillbaka utan extra kostnad eller helt häva sitt köp av den eller de produkter som genomgått godkända reklamationer. Eventuell betalning betalas då tillbaka inom loppet av 30 dagar.